Portugal Open Championchips

Eind juni, de dag dag de Belgen hun laatste groepsfase tegen Engeland speelden, trokken Filip en ik naar het land waar ik enkele jaren geleden mijn hart heb verloren; Portugal.

Portugal is een prachtig land en daar dansen we ook graag. Mooie zalen, prachtige kleedjes, mooie muziek en vooral heel veel tegenstanders. We kregen op vrijdag te horen dat onze categorie in 5 heats zou dansen tijdens de eerste ronde. Dit betekende ongeveer 46 koppels die in dezelfde categorie ingeschreven waren als wij. Toch hadden we er zeker nog altijd enorm veel zin in.

Ons hotel in Oeiras was het hotel waar alle buitenlandse dansers verbleven. Aan het ontbijt was het dan ook dagelijks gissen wie onze tegenstanders zouden zijn. Moeilijk was dat natuurlijk niet. Dansers, en zeker die dat al sinds hun kinderjaren dansen, hebben een speciale manier van wandelen, hun lichaam heeft een andere houding. De dag van de wedstrijd werd zeker duidelijk wie er danste en wie niet. Hoewel de wedstrijd pas ’s middags begon, zaten er al enkele paren vertrekkensklaar aan het ontbijt.

Filip en ik besloten de dag van de wedstrijd ons volledig te focussen op het dansen. We moesten pas om 16u45 dansen maar toch kozen we ervoor om op de kamer te blijven en ons klaar te maken. Ik had ook net een nieuw bruiningsproduct gekocht waardoor ik het eerst wilde testen of het wel werkte natuurlijk. Het product was fenomenaal, ik ben nog nooit zo bruin geweest en sloeg niet in vlekken uit. Ik was zo enorm blij!

We trokken naar de zaal en de stress begon toch wel wat te komen. We zouden namelijk dansen tegen enkele paren die in Blackpool gedanst én gewonnen hebben. Dat is natuurlijk niet niks. We gaven het beste van onszelf, maar beseften ook dat het voor ons snel gedaan zou zijn. Wij als Belgische Amateurs tussen Portugezen, Italianen, Spanjaarden, Engelsen,… én semi-professionals.

We raakten niet verder dan de achtste finales helaas, maar het was wel weer een hele ervaring! Uiteindelijk zijn we 39e van de 46 geworden, laatste werden we gelukkig dus niet.

Jammer dat we maar één keer mochten dansen, maar we hebben er zeker weer veel uit geleerd!

Ondertussen zijn we alweer hard aan het trainen voor onze choreo’s om in Hongarije een knalprestatie neer te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *