International Beachcup Hongarije

Onze laatste internationale wedstrijd van de zomer vond opnieuw plaats in Siofok, Hongarije. We hadden er heel veel zin in. De weersvoorspellingen zagen er goed uit en we konden eindelijk onze nieuwe choreo’s tonen!

Dinsdagmorgen vertrokken we al heel vroeg met de auto richting Siofok. Verwachtte aankomsttijd was half 10 ’s avonds. Dit natuurlijk mits de nodige tussenstops, aangezien Filip de afstand helemaal alleen zou moeten rijden (hopelijk voor de laatste keer). Hij had een nieuwe auto, met meer comfort dus het was een plezante reis. Eenmaal aangekomen bleek dat mijn ouders, die met het vliegtuig waren, een kwartiertje later zouden toekomen dan wij. We dronken samen nog wat in de bar van het hotel en trokken naar onze kamers, het was tenslotte een zware dag geweest.

Woensdag besloten we wat aan ons kleurtje te werken. Een hele dag aan het zwembad zitten was dus het plan. Ik had voor mijn verjaardag van mijn vriendinnen een grote opblaasbare ananas gekregen, die ik natuurlijk meenam naar Hongarije. Na een half uurtje opblazen was hij zwemklaar! We hebben er enorm veel plezier van gehad, en vooral veel bekijks van anderen. Zonnecrème hadden we wel, maar factor 20 is duidelijk niet genoeg voor zo’n bleekscheet dan mij. Ik leek wel een kreeft ’s avonds! Het deed gelukkig niet al te veel pijn, afzien heb ik niet gedaan.

Donderdag, de dag voor de wedstrijd, trokken we naar Budapest. Een prachtige stad waar veel te beleven valt. We wandelden veel, beklommen de Citadel, maakten een boottocht en bezochten een leuk marktje waar ze plaatselijke specialiteiten verkochten.

Vrijdag was het D-day. We moesten pas rond 18u dansen, dus besloten wel nog even wat te gaan zwemmen, alvorens we ons klaar gingen maken. Natuurlijk lopen zo’n wedstrijden uit en dans je nooit op het uur dat op de timetable staat. Toen mijn ouders moesten dansen, in de namiddag, liepen ze al een kwartier achter op schema. Tegen dat het aan ons zou zijn, liepen ze al een uur achter.

We waren met 10 à 11 koppels per reeks ingeschreven, we dansten dus halve finales. Veel verwachtingen hadden we niet, aangezien we hier vorig jaar ook stonden tegen dezelfde koppels ongeveer. En plus waren onze choreo’s volledig nieuw en de kans dat er ergens een foutje zou inlopen was enorm groot. Uiteindelijk vielen de foutjes wel mee, alleen ons dansen verliep niet zoals we het verwacht hadden. We kregen maar 30 seconden per dans om ons te tonen en dat bracht wel wat stress met zich mee. In de jive liep het volledig mis, nadat we een beetje overmoedig werden dankzij het vlot verlopen van onze andere dansen, maar we lieten het niet aan ons hart komen. We hadden de 4dans nog om ons te laten zien en dat deden we ook. We dansten alles eruit wat we nog hadden en het ging goed! We waren allebei tevreden.

Helaas behaalden we ook hier geen finaleplaats, waardoor we vroeger naar de bar konden, en vooral eindelijk konden eten! Het was weer een superfijne ervaring, en uiteindelijk zijn we blij dat we onze choreo’s al eens hebben kunnen laten zien, alvorens we ze hier in België tonen.

Zaterdag was het een mindere dag, het regende pijpenstelen. We trokken nog naar een stadje in de buurt om afscheid te nemen van het mooie Hongarije, om zondagmorgen terug richting Nieuwerkerken te vertrekken. Daar strandden we uiteindelijk rond 2u ’s nachts.

Woensdag doen we nog iets leuks, maar dan terug bij ons. Wij spelen, samen met nog een paar andere dansers, Grease na in de Kinepolis in Leuven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *