Grease is the word

Woensdag 5 september was het weer een speciale editie van Ladies @ the Movies in Kinepolis Leuven. Deze thema avond waar alleen vrouwen toegelaten zijn stond volledig in het thema van Grease. Wat zou Grease nu natuurlijk zijn zonder de leuke dansjes uit de film? Niets natuurlijk. Daarom had de dansschool een aanvraag gekregen om een dans in elkaar te steken voor deze avond.

Voor Filip en mij was het niet de eerste keer dat we dit zouden doen. Dit zou de 3e keer zijn dat we deelnemen aan een demo voor de cinema. Vorig jaar deden we nog Dirty Dancing, met de fameuze lift. We waren beide dolenthousiast om mee te doen, alleen was er een klein praktisch probleem; de trainingen vielen tijdens ons verblijf in Hongarije. Nu, we kregen de filmpjes wel aan van de andere dansers en planden vanuit Hongarije zelf nog een training in met iedereen samen. Gelukkig stonden de leraren ons goed bij en beslisten ze van die laatste training nog een extra les te maken met trainer en alle dansers zodat iedereen volledig mee was in het verhaal en iedereen er volledig klaar voor was.

Ik wilde héél graag Sandy zijn. Niet de Sandy tijdens “Summer Nights”, maar de Sandy van “You’re the one that I want”. Ik ging dus op zoek naar een leren broek en krulde mijn haar (zo goed mogelijk) zoals zij dat had in de film.

Helaas helaas helaas zat het niet allemaal mee. Mijn trein werd afgeschaft dus moest ik op zoek naar een alternatief. Gelukkig vond ik snel een oplossing en maakte me dan maar op in de trein. Eenmaal daar aangekomen was ik er volledig klaar voor. Enkel de rode lippenstift moest nog opgedaan worden en ik kon dansen.

In totaal dansten we 2 keer, in de inkomhal van Kinepolis, telkens voor een ander publiek. Iedereen was laaiend enthousiast en dat maakte ons natuurlijk ook enthousiast. Het was weer eens héél leuk om te doen. Achteraf kregen we nog een héérlijke chocolademuffin en 2 cinematickets als bedankje.

Hieronder een kort fragment van ons Grease-avontuur. Wil je het volledige filmpje zien? Dat kan: https://www.facebook.com/Madameplastronn/videos/896700600521244/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *